Att få hålla hundkurser inomhus vintertid är en stor lyx och vad passar då inte bättre än att jobba med hundarna i balans, kroppskontroll och självförtroendeträning m.m. bland en massa olika material som finns tillgängliga i den fina varma hundhallen hos Dogedus Hundkurser. Det kommer bara vara fantasin som sätter gränser för vad man kan träna på så där kommer jag försöka att inspirera till träning som sen går att utveckla hemma inomhus och utomhus framöver.

Dogparkour kan tränas på många olika sätt och ett mål jag har med kursen är att alla ska ha roligt med sina hundar, att det ska vara säker träning, att hundarna ska känna sig bekväma i situationen. Osäkra hundar låter vi få sin tid för att bygga upp självförtroendet pö om pö. I dogparkour använder man sig av miljön runt omkring och tränar balans, koordination, stadga, följsamhet m.m.

Jag blandar lite teori med mycket praktisk träning. Under pauserna tränar vi hundarna på att vara i bädd bredvid oss. Alla hundar ska ha sele på sig och gärna en sele med handtag på ryggen om möjligt.

Förkunskaper: Kursen vänder sig till dig som har gått minst en valpkurs och fått grunder i belöningsbaserad träning. Din hund behöver kunna vistas i en miljö bland andra hundar utan att bli för stressad  då vi kommer träna hundarna samtidigt.

I hallen har vi inomhusskor på oss. Se mer info här om träningshallen som också går att hyra : https://dogedu.se/traningshall-bankeryd

Antal deltagare med hund: Endast 6 stycken (Kursen är full, anmäl dig gärna som reserv)

Kursdatum: Lördagar: 11, 18, 25 januari, 1, 8, 15 februari 2020

Tid: 10.00-12.00

Kurspris: 2150 kr inkl hallhyra

Anmälan:

Anmälan görs genom att du mejlar Ditte ditt och hundens namn, hundens ålder och ras, ditt telefonnummer samt vilken kurs du vill gå.
Genom din anmälan har du automatiskt godkänt anmälningsvillkoren.
Läs anmälningsvillkoren här.

ditteshundkurser@gmail.com