Tillhör du den skala av lydnadsfolk som lätt hamnar i en känsla av allvar så fort du ska träna lydnad? Ja då är du inte ensam! Ett vanligt problem som jag uppfattar det är att vi tar vi oss själva och lydnadsträningen på så stort allvar att vi glömmer att ha roligt på vägen. Vi blir tysta och ibland lite sammanbitna, fastnar kanske i att granska våra hundar som inte har en aning om vad vi egentligen vill. Kanske står vi bara med lite grubblande rynkad panna och funderar på om hunden rörde ett bakben eller inte i en fjärrdirigering!  Men vad ska vår hund tro om ett sånt beteende från oss?

Eller kanske är du en person som inte alls känner igen dig i det här men du vill ha verktyg för att inte hamna där i framtiden heller.

Våra tankar om våra hundar och deras beteenden tror jag har stor betydelse för hur vi ska komma framåt i träningen. Har vi något vi tycker är en brist i hunden, är det verkligen en brist?  eller är det bara så att vi själva inte riktigt vet hur vi ska träna en hund med just den eventuella “bristen”?

Kan vi vara lättsamma men ändå seriösa i vår träning och få fina resultat?

Jag tror att det ofta handlar om att vi inte riktigt vet hur vi ska hantera situationer när det inte går som vi tänkt. För visst är det enkelt att vara på glatt humör när allting flyter på men det är bra mycket svårare att hålla ihop sig när något fallerar. Och kanske handlar det många gånger om att vi helt enkelt inte tränat oss på vad vi ska göra när det inte går som vi tänkt.

.Att ha egna uppgifter som hjälper våra hundar att inte bli frustrerade, ledsna, dämpade eller belastade på något annat sätt är något jag verkligen försöker att få in i mitt träningssystem så både jag och min hund snabbt kan släppa det som gick lite fel och fortsätta jobba. Dom här uppgifterna kan se olika ut beroende på vilken hund jag tränar.

På den här kursen ska ni få leka loss i olika övningar som man kan blanda in i lydnadsträningen och till vår hjälp kommer vi bl.a använda oss av plattformsträning som brukar skapa ett härligt ENGAGEMANG hos våra hundar.

Den här kursen är för dig som känner till tävlingslydnad/brukslydnad och har en hund som är träningsvan. Du behöver inte ha några problem med din hund idag utan kan också komma med en ung hund som du satt igång lite träning med (från ca 5 månader och uppåt) Du ska vara intresserad av att se och supporta andra ekipage och din hund måste fungera i grupp med andra hundar utan att stressa upp sig för mycket.

Kursplats: Dogedus hundhall, fabriksvägen 4, Bankeryd

Datum & Tid: 13 april, 20 april, 27 april kl 19.00-21.00

Kurspris: 1050 kr (inkl hallhyra)

Max: 6 deltagare med hund

Anmälan görs genom att du mejlar Ditte ditt och hundens namn, hundens ålder och ras, ditt telefonnummer samt vilken kurs du vill gå.
Genom din anmälan har du automatiskt godkänt anmälningsvillkoren.
Läs anmälningsvillkoren här.