Precis som lägrets namn säger så vill jag försöka sprida GLÄDJE och LEKFULLHET in i lydnadsträningen – och jag brinner för att hjälpa andra att hitta sina knappar för att få till en lättsam lydnad där för mycket allvar och prestationskrav kan släppas lite på. Det betyder inte att jag inte är seriös i min träning – tvärtom! Jag vill alltid utvecklas vidare även om jag inte har problem med att känna mig nöjd med något som faller på plats. För mig blir träningen så mycket roligare om jag kan fokusera på det mina hundar gör bra, ha en plan för när det inte går som jag tänkt mig (och i den planen ingår ofta att med lite humor vägleda hunden rätt) och så mycket som möjligt strävar jag efter att mina hundar inte ska bli frustrerade i onödan utan få gott självförtroende när vi tränar.

Jag tycker om att hjälpa till och titta på helheten runt ett ekipage. Vi kommer under lägrets tre dagar titta på era hundars personligheter och er träningsrelation. Är det något i vardagen som kan förbättras till nytta för relation och samarbete? Kanske är du osäker på hur din hund bäst ska värmas upp för att kunna göra en fin entré på tävlingsplanen, Kanske vill du få hjälp med hur man kan integrera leken så leken i sig inte bara blir en “egen” övning. Kanske har du en hund som lätt blir frustrerad och ljudar – Varför ljudar den? Vad kan vi hitta för verktyg att jobba med för att öka hundens koncentration och uppmärksamhet? Hur börjar jag inlärningen av följsamheten vid sidan för min lilla valp?

Det här är ett individanpassat läger så du kan komma med både valp, unghund eller vuxen hund oavsett utbildningsnivå. Har du ett brinnande intresse för både egen träning och andras så får du ut ännu mer av lägret . Man lär sig mycket av att lyssna och titta på andra.

Jönköpings brukshundklubb ligger i ett naturskönt område med stora härliga planer och skogen runt omkring.Gå gärna in och titta på klubbens förstasida där finns en film som visar hela området.

https://jbhk.se/

På klubben finns det möjlighet att sätta upp husvagn/husbil för en billig peng. Det går också att tälta. Några sovplatser finns att boka i lillstugan. Klubben ligger inte långt från centrala Jönköping där det också finns olika boenden. Hundbad en liten kort bilresa bort.

Jag har också hört gott om fina sjöhaga pensionat https://www.mullsjo.se/upptack-mullsjo/sov-gott/sjohaga-pensionat

Lägret börjar på fredag eftermiddag kl 14.00 med presentation.och därefter följer individuella träningspass.

På lördag och söndag blandar vi teori och praktik.

Antal deltagare på kursen med hund: 6 ekipage

KURSSTART LÄGER 1: 

FREDAG 2 juli 14.00-18.00 LÖRDAG 3 juli: 10.00-17.00 o  SÖNDAG 4 juli 9.00-16.00 (kursen är full, du får gärna sätta upp dig på reservplats)

KURSSTART LÄGER 2:

FREDAG 23 JULI: 14.00-18.00 LÖRDAG 10.00-17.00 o SÖNDAG: 9.00-16.00 (kursen är full, du får gärna sätta upp dig på reservplats)

KURSPRIS: Deltagare med hund:  2900 kr  Åhörare: 1400 kr

KURSSTART LÄGER 3

FREDAG 13 augusti: 14.00-18.00 LÖRDAG 14 augusti 10.00-17.00 o SÖNDAG 15 augusti  9.00-16.00 (kursen är full, du får gärna sätta upp dig på reservplats)

KURSPRIS: Deltagare med hund:  2900 kr  Åhörare: 1400 kr

Anmälningsavgift på 1450 kr betalas in när du fått en plats på lägret. Resterande avgift betalas in senast: 30 maj -21

https://www.youtube.com/watch?v=sTH3l0hpOxE&feature=youtu.be

Filmen är från Dustys och mitt första sommarläger och vi älskar att vara lite galna ihop.

Anmälan:

Anmälan görs genom att du mejlar Ditte ditt och hundens namn, hundens ålder och ras, ditt telefonnummer samt vilken kurs du vill gå.
Genom din anmälan har du automatiskt godkänt anmälningsvillkoren.
Läs anmälningsvillkoren här.

ditteshundkurser@gmail.com