Om änglahundarna

Timjan

Timjan fick somna in den 22 april 2014. Min älskade älskade pricknäsa. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Timjan var en  bordercollie född 2001. Min älskade pricknäsa som gett mig så mycket glädje men också mängder med sorger och bekymmer. Hon hade i början ett antal olika rädslor, till exempel svårt för andra hundar. Hon gick lätt upp i stress. Timjan var en hund  som älskade att träna, det spelade inte så stor roll vad, men när jag introducerade agilityn i hennes liv så fick hon nog sin drömhobby! Tyvärr höll inte hennes kropp för träningen då hon skadade sig runt sexårsåldern.

Timjan tävlades i lydnad tre gånger, tre vinster, tre mycket fina rundor, uppflyttad till klass 3, men jag kom aldrig till rätta med hennes stress som uttrycktes i ljud. Drömmen om den fantastiska lydnadskarriären fick jag lägga åt sidan efter mycket om och men. Hon fick istället hänga med på allsköns jaktträning med min labrador och leta kantareller på sensommaren och hösten. Däremellan tränades hon på hobbynivå i lydnad, rallylydnad, freestyle och HTM.

Timjan lekte in i det sista. Hon sa aldrig nej till ett jobb eller en lek. Vad var ett godissök om man kunde få jobba med matte istället och förtjäna sina godisar på ett “hederligt” sätt? 🙂

Bess

Border collien Bess kom till mig som tvååring efter jag mist hunden Timi. Hon blev min första riktiga tävlingshund. Tillsammans upplevde vi en väldig massa rolig träning och en uppflyttning till lägrespår och ett svenskt lydnadschampionat fick vi till. En hundattack och ett ryggfel satte stopp för ytterligare karriär så efter det flyttade Bessen hem till Mamma och Pappa i långa perioder. Där fick hon somna in i augusti 2010, 14 år gammal

Timi
Han var en blandning mellan bordercollie och hamiltonstövare. Tyvärr blev han inte så gammal utan dog av sjukdom vid två års ålder. Han lärde mig otroligt mycket om hur man kan träna en busig och jaktintresserad hund att till sist hålla sig mer till matte och inte driva rådjur, hästar och annat skojigt … Timi var något utöver det vanliga, vi hade en väldigt speciell kontakt och det kändes som att han hade ett sjätte sinne.

Phyllis
Phyllis var en underbart go liten welsh springer spaniel. Hon blev mer och mer mammas och pappas hund när jag flyttade lite hit och dit som ung. Phyllis blev 14 år och var den hunden som jag började träna lite lydnad med och även viltspår.

Tanja
Tanja var den första hunden i vår familj, som jag fick som tonåring. Hon var en engelsk cockerspaniel som tyvärr bara fick leva drygt ett år. Hon fungerade inte riktigt som hon skulle, blev farlig för både familjen och vänner. Ett tungt beslut fick vi ta till sist.

Abby

Den finaste av dom alla. Världens bästa labrador. Hunden som passade mig så bra att det var nästan otroligt. All träning med Abby var rolig. Från lydnad och jaktträning till trix och HTM. Hon lekte in det sista och älskade allt vi gjorde ihop. Hon tog med mig på äventyr utöver det vanliga. Stora mästerskap och fantastiska träningar på alla håll och kanter. Hon var hunden med stort H och det kändes som att vi förstod varandra till fullo. Hon var också en hund att ömma lite extra för då hon hade mycket otur i livet med skada/trauma/sjukdomar. Abby blev nästan 13 år och dog i februari 2019.