Om Magic

STREAMLIGHT´S CAYOS MIGHTY MAGIC

Magic kom in i mitt liv i september 2012. Hon kommer från samma kennel som Abby och har samma mormor. Där försvinner väl likheterna. Hon är en alldeles helt fantastisk liten rolig hund, dock betydligt envisare och självständigare än Abby.

Rolig, fartig, lekfull. Lite mer utmaning i vardagen än Abby också. Ja väljer man den gåpåigaste valpen i flocken så …  Vi får se vart det bär hän med denna lilla individ som nu har utvecklats till en ganska så stor, muskulös och oerhört stark hund.

Magic är min utmaning i livet. Hon är idag snart fem år. Hon har tyvärr haft en del hälsoproblem under framför allt sitt första år och sen var hon lite bättre under sitt andra år, därefter har det varit många problem med henne. Hon lider av något som jag inte kunnat få svar på vad det är. Hon klarar inte att jobba fullt ut utan när hon anstränger sig och tar i (vilket hon gärna gör) så kan hon bli helt utmattad.

Vi har haft mycket avbrott i träningen under alla Magics år tyvärr.  Hon älskar att träna lydnad och  jaktintresset är oerhört stort och det är en stor förlust och sorg att det inte går att träna henne fullt ut.

Jag har från första stund jobbat med stadga kontra fart och kraft. Fart och kraft är inga problem när hon är pigg och mår bra men när orken tar slut så är det svårare.

Något som jag såg tidigt var att hon lätt låste sig på något hon ville ha. Detta tycker jag att jag jobbat bra med och det går framåt. Jag tänker ständigt i träningen på att vi ska växla fokus och inte alltid göra det hon tror vi ska göra. Samtidigt som jag vill att hon ska lära sig tydliga momentrutiner. Jag märker att det hjälper henne mycket.

Magic är tävlad tre gånger i lydnaden, alla gånger med bra resultat och uppflyttningar så nu är hon uppflyttad till nya klass 3 men om hon kommer klara att jobba så pass att det går att starta henne det är nu under 2017 omöjligt att säga. Jag hoppas ju fortfarande på att hon kommer bli bättre så hon kan tränas så som både hon och jag vill men vi får se vart det bär hän. Hon är en glad och pigg tjej så det är väldigt svårt att förstå att hon inte orkar så mycket.